25 marca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Gofra. Uczniowie klasy I b pod kierunkiem wychowawczyni oraz nauczyciela wspomagającego mieli okazję przygotować gofry w klasie. Tradycja jedzenia gofrów wywodzi się z Belgii i jest znana i uwielbiana na całym świecie a zwłaszcza przez dzieci. Mali kucharze poznali przepis pieczenia gofrów, mieli okazję samodzielnie z niewielką pomocą nauczycieli odmierzać składniki i przygotować ciasto na gofry. Było słodko i smacznie, a głównymi dodatkami były owoce, bita śmietana, cukier puder oraz dżem. Podczas zajęć dzieci poznały również zasady bezpiecznego korzystania z urządzeń elektrycznych gospodarstwa domowego takich jak mikser, blender, gofrownica. Gofry wyszły znakomite, taki dzień był dobrą okazją to przypomnienia sobie za co tak lubimy gofry i z czym nam się kojarzą.
06-500 Mława
ul. Sportowa 1