16 października wszystkie grupy przedszkolne świętowały Światowy Dzień Chleba. Z tej okazji Bratki, Motylki, Stokrotki, 0a i 0b wybrały się do piekarni Państwa Zembrzyckich, aby poznać etapy pracy produkcji chleba. Na miejscu Przedszkolaki zwiedziły piekarnię, dowiedziały się dużo interesujących rzeczy, a także miały możliwość poczuć się jak mali piekarze i aktywnie uczestniczyć w produkcji chleba. Smakowity zapach wypiekanego chleba unosił się w koło poprzez co nawet największy niejadek nabrał ochoty na jeszcze ciepłą pełną aromatu kromkę chleba. Ale nie tylko starszaki miały okazję poznać i zobaczyć, na czym polega praca piekarza. Grupę Żabek również odwiedził piekarz z wieloletnim doświadczeniem, który przybliżył maluchom, na czym polega jego ciężka praca.
Całą fotorelację wykonano sprzętem zakupionym w ramach Laboratoriów Przyszłości.